Feestelijke Seizoenen in Rotterdam


Proef de Magie van de Stad

 

Staan uw wensen er niet tussen?

Oud en Nieuw Rotterdam

Nieuwjaar Rotterdam

Valentijnsdag ideeën Rotterdam

Pasen Rotterdam

Koningsdag Rotterdam

Bevrijdingsdag Rotterdam

Vaderdag Rotterdam

Moederdag Rotterdam

Pinksteren Rotterdam

Hemelvaartsdag Rotterdam

Zomerfeest Rotterdam

Winterfeest Rotterdam

Sint Maarten Rotterdam

Sinterklaas Rotterdam

Kerst Rotterdam

1. Oud en Nieuw – Als de klok middernacht slaat op Oudejaarsavond, verandert Rotterdam in een betoverende wereld van vuurwerk en feestvreugde. De straten worden verlicht door weerspiegelingen van kleurrijke lichten terwijl mensen elkaar begroeten met gelukwensen. Welkom het nieuwe jaar met een toost van champagne en smul van heerlijke oliebollen terwijl de nachtelijke hemel oplicht.

2. Nieuwjaarsborrel – Op de eerste dag van het nieuwe jaar nodigt u iedereen uit om te genieten van een verkwikkende nieuwjaarswandeling in de straten of de omliggende bossen. Zorg ervoor dat u een traditionele Nieuwjaarsborrel en erwtensoep haalt in een lokaal café om de kou te verdrijven.

3. Valentijnsdag staat synoniem voor romantiek, en op deze dag wordt deze romantische sfeer nog verder versterkt. Kies voor een romantische boottocht in de regio, geniet van een intiem diner bij kaarslicht in een sfeervol restaurant en maak de avond compleet met een wandeling langs de verlichte straten.

4. Tijdens Pasen voelt u de lentebries. De kinderen gaan op eierspeurtocht in de tuinen, terwijl families zich verzamelen voor brunches, gourmetmaaltijden en diners met seizoensgebonden lekkernijen zoals lamsvlees en gevulde eieren.

5. Op Koningsdag, de 27e april, de verjaardag van Koning Willem-Alexander, staat de kleur oranje centraal. De straten veranderen in een zee van oranje, met straatmarkten, livemuziek en vrolijke parades. Trakteer uzelf op traditionele oranje hapjes en bitterballen terwijl u de festiviteiten viert.

6. Op 5 mei herdenken we de bevrijding na de Tweede Wereldoorlog. Met Bevrijdingsdag zijn er concerten en evenementen, en mensen dragen rood-wit-blauwe kleding en vlaggen om hun vrijheid te vieren. Proef de vrijheid met een high tea picknick of een barbecue met vrienden en familie.

7. Vaders worden op de derde zondag in juni verwend met ontbijt op bed, luxe diners en speciale cadeaus op Vaderdag. Vaak wordt een goed glas bier of wijn gekozen als favoriete manier om uw vader te eren.

8. Moeders verdienen de koninklijke behandeling op Moederdag. Geef uw moeder een speciale traktatie met een heerlijke high tea in een historisch theehuis of verras haar met een uitje in de regio.

GerookteZalm
RodeBiet
Salades bestellen 190×190
9. De stad wordt vervuld van vreugde en gemeenschapsgevoel met Pinksteren. Kerken organiseren speciale diensten en er zijn vaak kleurrijke optochten met Pinksteren en markten waar je ambachtelijke lekkernijen kunt proeven.

10. Met Hemelvaartsdag, veertig dagen na Pasen, heeft u een vrije dag om van te genieten. Of u nu gaat fietsen in het park, wandelen, of de culinaire schatten van de regio ontdekt, de keuze is aan u.

11. Laat de zomer tot zijn recht komen met straatfeesten, openluchtconcerten en culturele festivals. Ontdek de smaken van de wereld bij foodtrucks en markten verspreid in de regio van Rotterdam.

12. Winterfeest Rotterdam – Wanneer de dagen korter worden en de buurt wordt bedekt met een laagje sneeuw, komt de magie van de winter tot leven. Vermaak jezelf met schaatsen op de ijsbanen, geniet van dampende chocolademelk en verheug je op de feestelijke kerstmarkten.

13. Op 11 november vieren kinderen Sint Maarten door met lantaarns langs de deuren te gaan en liedjes te zingen in ruil voor snoep. Op deze dag worden traditioneel ook lampionoptochten gehouden.

14. Sinterklaas in Rotterdam! Op 5 december brengt de goedheiligman cadeautjes voor kinderen. Geniet van kruidnoten, chocoladeletters en speculaas terwijl je de vrolijke festiviteiten bijwoont. Liever lekker eten? Onze gourmetschotels zijn bij uitstek geschikt voor een geslaagde 5 decemberavond thuis.

15. Wil je kerst catering bestellen? Geniet van een feestelijk kerstdiner, kerstbuffet of gourmet, en trakteer uzelf op kant-en-klare catering die bij u thuis en op het werk wordt bezorgd. en laat de betovering van Kerstmis op je inwerken terwijl je geniet van glühwein.

In uw regio is elke feestdag een kans om de unieke cultuur en gastronomie van de stad te ervaren. Dus kom en vier met ons mee, waar elk moment een smaakvolle herinnering wordt!

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend een offerte aan.